Ιουλία Μαϊμάρη

Η Ιουλία Μαϊμάρη είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο διετές πρόγραμμα του πανεπιστήμιου του Leiden στην Ολλανδία και εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο τετραετές πρόγραμμα της Εταιρίας Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών στην Αθήνα. Εκπαιδεύτηκε επίσης στο Συντονισμό Σχολών Γονέων στο πρόγραμμα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και στην χορήγηση και συμβουλευτική του Άριστον Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Στα πλαίσια της κλινικής της εκπαίδευσης, εργάστηκε επί σειρά ετών στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε επίσης σε ερευνητικά προγράμματα στο Εργαστήριο Γνωστικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Goettingen στη Γερμανία και στο Τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Τα ακαδημαϊκά έτη 2013 – 2014 και 2014 – 2015 δίδαξε το μάθημα της ψυχολογίας στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, και τα έτη 2016 – 2020 δίδαξε ψυχολογία στο CDA Collage στην Πάφο.
Σήμερα απασχολείται αποκλειστικά στο ιδιωτικό της γραφείο, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, συνεργάζεται ερευνητικά με φορείς στο εξωτερικό και συνεχίζει την εκπαίδευση της με την παρακολούθηση περεταίρω εξειδικευμένων σεμιναρίων.